Home » Kick-Box » Története

A kick-box az 1970-es évek közepe táján alakult ki, elsősorban az Egyesült Államokban és valamivel később Nyugat-Európában. Alapítói az amerikai Mike Anderson és a német Georg Brückner voltak. A kick-box első elnevezése sportkarate, majd all-style sportkarate volt, később egységesen a kick-box elnevezés használata vált elfogadottá.

Kick-box

Az alapítók egyik fő célja az volt, hogy az ütéseket és rúgásokat használó távol-keleti eredetű harcművészetek – a (japán eredetű) karate, a (koreai eredetű) taekwondo és a (kínai eredetű) kungfu, valamint a thaiföldi eredetű muay thai – mozgásanyagát továbbfejlesztve, azokat ötvözve a boksz (ökölvívó) technikákkal, egy önálló, deklaráltan verseny-centrikus küzdősportot hozzanak létre. A kick-box nem tagadja a tradicionális gyökereit, de önmagát ma már nem csak harcművészetként, hanem egy modern küzdősportként határozza meg.

A sportág kialakulására hatással volt a Bruce Lee által megalkotott Jeet Kune Do. De meg kell még említeni alapítóként Chuck Norris, Bill Wallace, Dominique Valera nevét is!

Az alábbi linken pedig a Stílusok eredetéről olvashatsz:
Tovább a Stílusok eredete c. cikkhez >>