Home » Nunchaku » Általános tudnivalók

 Nunchaku: két rúd zsinórral összekötve készülhet szivaccsal bevont műanyagból (biztonsági nunchaku), fából vagy fémből akár lánccal összekötve is.

 

Sport Nunchaku


Sportnunchaku – nunchaku-do egy fiatal, dinamikus és addiktív harcművészeti rendszer, ahol a nunchaku mint sporteszköz elsajátítása a központi cél. A nunchakut úgy lehet leírni, mint egy hatékony, sok lehetőséget magában foglaló fegyver és eszköz egyben, melynek gyakorlásával egyre erősebb a test, gyorsabbak a reflexek és jobb a szem-kéz koordinációja. Ne feledjük, akik gyakorolják a nunchaku-t azoknál az erőnlét és a kitartás is jelentősen, növekszik.

Nunchaku tanulása kihívást jelent mely kezdetben nehéz szinte mindenkinek, de egy kis kitartással és megfelelő útmutatással gyorsan kiismerhető elsajátítható és a kéz extra meghosszabbításaként használható.

Ezt követően, hogy rájössz a lehetőségekre, amit a fegyver kínál egy új világ nyílik meg számodra. A sportot bárki gyakorolhatja elvileg, legyen az gyerek vagy felnőtt, férfi vagy nő.

Lehet szabadidős tevékenységként és verseny szinten is gyakorolni a Sport Nunchaku akadémiánkon.

Sokoldalúság


 A nunchaku sportban rendezett versenyeken több kategóriában mérhetik össze ügyességüket a versenyzők: kumite, kata, freestyle és Nunchaku Kick-boxing.

Kumite (küzdelem) párbaj a nunchakuval. Két harcos csatája, akik próbálnak az elért találatokkal pontokat szerezni. A több pontot össze gyüjtő versenyző a győztes. A versenyzők testmagasság és életkor szerint külön kategóriákban versenyeznek. Egyes versenyen nők és férfiak külön, de junior korú fiúk-lányok egymás ellen is versenyezhetnek. Ellentétben néhány más harcművészettel a nunchaku versenyen nem engedélyezett a nyers erő használata, mert ezt a bíró szankcionálja és akár azonnali kizárással is járhat.

 Hungarian Sport Nunchaku Cup – 2012

 

Kata (formagyakorlat) egy formális gyakorlat sor ahol a versenyzők a sorba rendezett technikákat és lépéseket a lehető legpontosabban próbálják végrehajtani. Ennek az előadását értékelik a bírók. Fontos a hozzáállás, az erő és a koordináció.  

Nunchaku- freestyle (szabad forgatás) A cél az, hogy a versenyzők által önállóan szabadon megalkotott látványos egyéni gyakorlat sort, mozgásokat és trükköket mutatnak be a zenére. (show-szerűen)

Ennél a műfajnál a fő szempont a kreativitás és az ügyesség. Igazi kihívást jelent.

/Freestyle videó /

Nunchaku-jutsu (önvédelem művészete) A gyakorlók megtanulják, hogyan védjék meg magukat vagy másokat pusztakézzel és nunchakuval ütések – rúgások ellen, fegyveres támadóval szemben legyen nála kés, bot vagy egyéb fegyver. A fő cél az ellenfél harcképtelenné tétele.

Nunchaku Kick-boxing (Fegyver nélkül pusztakezes küzdelmi verseny) A tanulók elsajátítják a versenyszerű küzdelem technikáit, ütéseket, rúgásokat, fogásokat

A versenyzők védőfelszerelésben kézzel és lábbal, ütéssekkel, rúgásokkal vívják a mérkőzést, ahogy a szabályrendszer megengedi akár kiütésig (KO) vagy a földön az ellenfél feladásáig (földharc).

 

 Próbáld ki magad!

 Érdekel a nunchaku vagy a Kick-box? 

 Kérdezz bátran: / info@onvedelmiiskola.hu /

 Gyere közénk és próbáld ki!

 Foglalkozások: kedd, péntek 17:30-19:00.

 Nem kell más, mint egy kényelmes hosszú nadrág (sötét színű) és egy fehér póló.

 Nunchakut kölcsönzünk az első pár foglalkozáson.  😉